Nyelvválasztás
MagyarMagyar
EnglishEnglish

Hírek

Megújult a Fradi templom

Megújult a Fradi templomA ma már Hévízhez tatozó egykori faluban, Egregyen több mint száz évvel ezelőtt egy fából készült haranglábot húztak fel. Ezt az évek során folyamatosan bővítették, 1905-ben egy tornyot, 1937-ben pedig még egy szintet emeltek rá.

A templom történetének legnagyobb változása azonban 1990-ben történt. A helyieknek komoly fejtörést jelentett, hogyan újítsák fel a templomot, a megoldást pedig az akkori polgármester, Vértes Árpád találta ki: vérbeli Fradi drukkerként kedvenc klubjától, a Ferencvárostól kért anyagi segítséget.

Klubunk támogatta a felújításokat, és Bocskai János tervei alapján kezdtek el 1994-ben templomhajót építeni a toronyhoz, a legfontosabb átalakítás azonban az volt, hogy a templom korábbi kék-fehér színeit zöld-fehérre változtatták.

A templomot 1995-ben szentelték fel Jézus Szíve tiszteletére, ám a helyiek és az érdeklődök körében csak Fradi templomként terjedt el a híre. A zöld és fehér színek mellett egy emléksarok is díszeleg a bejárat mellett, amelyet az FTC tiszteletére hoztak létre.

A Fradi templom széles körben ismert lett, nem egy plébános számolt be arról, hogy fradisták csak azért utaztak Hévízre, hogy ott keresztelkedhessenek meg.

Az emléksarok most újabb fradista ereklyékkel bővült: 2017. szeptember 1-jén a Fradi Múzeum munkatársai segítségével bővítették és megújították a vitrin tartalmát.
Vissza