Nyelvválasztás
MagyarMagyar
EnglishEnglish

Hírek

Legendák vendégségben

Legendák vendégségben

1965. június 23. történelmi dátum a magyar labdarúgásban, hiszen ezen a napon szerezte meg klubunk Magyarország eddigi egyetlen nemzetközi klubtrófeáját, a Vásárvárosok Kupáját. A jeles alkalom 50. évfordulóján nagyszabású megemlékezéssel és időszakos kiállítással várja klubunk múzeuma az érdeklődőket.

 

A megnyitóra meghívást kapott az ötven évvel ezelőtti torinói döntőn kezdőként szereplő Giancarlo Bercellino, Bruno Mazzia és Gino Stacchini. A Juventus korabeli sztárjai megérkezésükkor rövid interjút adtak stábunknak.

 

Mindenekelőtt óriási megtiszteltetés számunkra, hogy meghívást kaptunk erre a ceremóniára. Sok év telt el, de azóta is van bennünk egyfajta neheztelés és sajnálkozás, hiszen amikor az ember kupadöntőt játszik és elveszíti, annak sosem örül – válaszolt elsőként Giancarlo Bercellino.


A sajnálkozás mellé persze egyfajta öröm is társul – folytatta a gondolatot Bruno Mazzia –, hiszen nagyszerű csapatot ismerhettünk meg a Ferencváros személyében, mely nagyszerű menetelés végén aratott csodálatos győzelmet. Nagyon tetszik, hogy ilyen tisztelettel viszonyulnak a klub örökségéhez, és nagyon jól esik, hogy a megemlékezésre minket is meghívtak.


Társai után nehezen tudott az eseményre reflektálni Gino Stacchini, aki ugyanakkor így is tudott miről mesélni.

 

Még 1959-ben játszottunk a magyar válogatott ellen, abban a csapatban pedig játszott jó néhány játékos, akikre szívesen emlékszik vissza a futballt szerető ember. Mátrai, Varga és Fenyvesi mellett abból a csapatból Albertnek különösen nagy tekintélye volt Olaszországban, hiszen 1962-ben a világbajnokság aranycipőse lett, később pedig aranylabdás. Nagyon kemény volt Orosz Pál és Tichy Lajos ellen is játszani, de akkoriban a magyar válogatott egésze komoly hírnévnek örvendett, persze olyan játékosokkal, mint Puskás, Czibor vagy Budai, ez teljesen természetes volt. Maga a döntő nekünk nem sikerült jól, de megtiszteltetés itt lenni, és öröm lesz találkozni a játékostársakkal.

Vissza